Obserwatorzy

wtorek, 14 czerwca 2011

Praktyczne rady - kuchnia

  Rosół
Rosół będzie miał ładny kolor, jeśli podczas gotowania wrzucimy do niego kawałek suchego, żółtego sera.
  Tłuszcz
Tłuszcz nie będzie pryskał, gdy patelnię przetrzemy watką nasączoną octem.
  Schab
Schab będzie soczysty, jeżeli przed pieczeniem sparzymy go wrzątkiem.
  Ryż
Ryż nie rozgotuje się i zachowa śnieżną biel, jeżeli dodamy do wody kilka kropel soku z cytryny lub parę kryształków kwasku cytrynowego.
Bardzo dziękuję, jeżeli zechcesz skomentować ten post..

2 komentarze:

  1. Ciekawe z tym rosołem... muszę wypróbować:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Trafiłem tutaj przypadkiem,ale będę bywał częściej.Bardzo ciekawy blog.Pozdrawiam Christopher

    OdpowiedzUsuń