Czy wiecie , że banan to nie drzewo,lecz największa na świecie roślina zielona (bylina) ?
- podgrzewanie wzmaga smak i zapach bananów,
- do gotowania wybieramy owoce niedojrzałe,
- do pieczenia i do robienia musów wybieramy
dojrzałe z plamkami na skórce,
- do pieczenia i do robienia musów wybieramy
dojrzałe z plamkami na skórce,
- banany najlepiej przechowywać w temperaturze
pokojowej,
pokojowej,
- banany szybciej dojrzeją, gdy włożymy je do
papierowej torebki razem z pomidorem lub
papierowej torebki razem z pomidorem lub
z kawałkiem jabłka.
Babciu Maryniu, uwielbiam Twoje porady;-)
OdpowiedzUsuńDziękuję za milutki komentarz.
OdpowiedzUsuńJa też chętnie buszuję po Waszych świetnych przepisach.Będzie w czym wybierać na Święta.
Całuski
cenne rady, warte zapamiętania, a szczególnie ta o przecieraniu liści kwiatów z posta późniejszego mnie zaskoczyła :) ale wypróbuję na pewno
OdpowiedzUsuń