Obserwatorzy

sobota, 11 grudnia 2010

Przedświąteczne porady kuchenne

Porady kuchenne - smażenie ryb

Rozmrożone ryby nie rozpadną się podczas smażenia, jeśli do gorącego tłuszczu dodamy kilka kropel soku z cytryny.

Porady kuchenne - soczyste mięso z kurczaka

Mięso z kurczaka będzie delikatne i soczyste, jeśli przed smażeniem zanurzymy je na 30 minut w naturalnym jogurcie lub kefirze.

Porady kuchenne - pikantne kotlety

Jeśli chcemy, żeby nasze kotlety schabowe były bardziej pikantne, powinniśmy przed panierowaniem posmarować je cienką warstwą musztardy.

Porady kuchenne - kolorowy lukier

Lukier można zafarbować na czerwono, dodając łyżkę soku malinowego.

Porady kuchenne - bita śmietana do deserów

Bita śmietana będzie smaczniejsza, jeśli dodamy do niej łyżeczkę kawy rozpuszczalnej. Świetny jest również dodatek brendy.

1 komentarz: