Porady kuchenne - smażenie ryb
Rozmrożone ryby nie rozpadną się podczas smażenia, jeśli do gorącego tłuszczu dodamy kilka kropel soku z cytryny.
Porady kuchenne - soczyste mięso z kurczaka
Mięso z kurczaka będzie delikatne i soczyste, jeśli przed smażeniem zanurzymy je na 30 minut w naturalnym jogurcie lub kefirze.
Porady kuchenne - pikantne kotlety
Jeśli chcemy, żeby nasze kotlety schabowe były bardziej pikantne, powinniśmy przed panierowaniem posmarować je cienką warstwą musztardy.
Porady kuchenne - kolorowy lukier
Lukier można zafarbować na czerwono, dodając łyżkę soku malinowego.
Porady kuchenne - bita śmietana do deserów
Bita śmietana będzie smaczniejsza, jeśli dodamy do niej łyżeczkę kawy rozpuszczalnej. Świetny jest również dodatek brendy.
dzięki za porady
OdpowiedzUsuńpewnie trzeba będzie niektóre wypróbować