Ratujemy przesoloną zupę
Aby uratować przesoloną zupę, proponuję wrzucić do niej kilka kromek suchego chleba, najlepsze są piętki. Sól zostanie wchłonięta ,chleb należy wyjąć z zupy. Zupa odzyska dobry smak.
Drugim sposobem na ratowanie przesolonej zupy,jest wkrojenie do niej jabłka pokrojonego na kawałki.Gotujemy ok 10 minut i wyjmujemy jabłko.
Tego sposobu nie sprawdzałam,ale być może równie skuteczny.
a ja słyszałam, że wrzucamy ziemniaki
OdpowiedzUsuńnie sprawdzałam
pozdrawiam
Ziemnieki sie nie sprawdziły.Spróbuje z chlebem.
OdpowiedzUsuńWitam proszę o kontakt w sprawie pocieszajki wygranej na candy u Patenciaka
OdpowiedzUsuńpozdrawiam Aneta
http://patenciak.blogspot.com/2010/12/candy-wyniki.html
Anetko,bardzo dziękuję.Ale super niespodzianka w dzień imienin.Milutko pozdrawiam.Dane przesłałam.
OdpowiedzUsuńKasiu,chleb się sprawdzi(im starszy tym lepiej),tylko musisz pilnować i w porę wyjąć,jak tylko napęcznieje wodą.Pozdrawiam.
Wiolu ciebie też serdecznie pozdrawiam i cały Koszalin