Obserwatorzy

czwartek, 10 marca 2011

Porady kuchenne - bananowe rady

  Bananowe rady
 

Czy wiecie , że banan to nie drzewo,lecz największa na    świecie roślina zielona (bylina) ?
 
- podgrzewanie wzmaga smak i zapach bananów,
- do gotowania wybieramy owoce niedojrzałe,
- do pieczenia i do robienia musów wybieramy 
  dojrzałe z plamkami na skórce,
- banany najlepiej przechowywać w temperaturze
  pokojowej,
- banany szybciej dojrzeją, gdy włożymy je do
  papierowej torebki razem z pomidorem lub
  z kawałkiem jabłka.

   
             

3 komentarze:

  1. Babciu Maryniu, uwielbiam Twoje porady;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję za milutki komentarz.
    Ja też chętnie buszuję po Waszych świetnych przepisach.Będzie w czym wybierać na Święta.
    Całuski

    OdpowiedzUsuń
  3. cenne rady, warte zapamiętania, a szczególnie ta o przecieraniu liści kwiatów z posta późniejszego mnie zaskoczyła :) ale wypróbuję na pewno

    OdpowiedzUsuń