Obserwatorzy

niedziela, 21 listopada 2010

Porady kuchenne- jak ratować przesoloną zupę ?

Ratujemy przesoloną zupę

Aby uratować przesoloną zupę, proponuję wrzucić do niej kilka kromek suchego chleba, najlepsze są piętki. Sól zostanie wchłonięta ,chleb należy wyjąć z zupy. Zupa odzyska dobry smak.

Drugim sposobem na ratowanie przesolonej zupy,jest wkrojenie do niej jabłka pokrojonego na kawałki.Gotujemy ok 10 minut i wyjmujemy jabłko.

Tego sposobu nie sprawdzałam,ale być może równie skuteczny.

4 komentarze:

  1. a ja słyszałam, że wrzucamy ziemniaki
    nie sprawdzałam
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Ziemnieki sie nie sprawdziły.Spróbuje z chlebem.

    OdpowiedzUsuń
  3. Witam proszę o kontakt w sprawie pocieszajki wygranej na candy u Patenciaka
    pozdrawiam Aneta

    http://patenciak.blogspot.com/2010/12/candy-wyniki.html

    OdpowiedzUsuń
  4. Anetko,bardzo dziękuję.Ale super niespodzianka w dzień imienin.Milutko pozdrawiam.Dane przesłałam.

    Kasiu,chleb się sprawdzi(im starszy tym lepiej),tylko musisz pilnować i w porę wyjąć,jak tylko napęcznieje wodą.Pozdrawiam.

    Wiolu ciebie też serdecznie pozdrawiam i cały Koszalin

    OdpowiedzUsuń